INmagazine

Uyum Yönetimi Bir Olimpik Spor Olsaydı, Ne Olurdu?

“Sonuçları elde etmek için olimpik sporcuların kat ettiği yolu kat edemeyebiliriz ancak konu uyum olduğunda insanların ortalamayı veya ‘yeteri kadarı’ başarmasında herhangi bir sıkıntı yok”

Olimpiyatlar hiç kuşkusuz dünyanın en çok izlenen, takip edilen spor organizasyonu. Peki, Uyum Yönetimi bir olimpik spor olsaydı, hangi kategorilerde yarışmalara katılırdı sizce?

Bence kategoriler şöyle olurdu:

  • Yüksek riskli ülkelerde yolsuzluk üzerinden sırıkla atlama.
  • Uyum yönetimi bütçe kesintileri vesilesiyle serbest yüzme.
  • Uyum yönetimi politikalarını onaylamak için icra heyeti ile badminton oynama.
  • Yıllık eğitim gerekliliklerini tamamlamak için 100 metre yarışı.
  • Halter kaldırma üçüncü şahıs ayrıntılı inceleme aşaması.
  • Tedarikçiler ve aracıları ile sözleşme müzakereleri üzerinden masa tenisi.

Etik ve uyum uzmanları birer olimpik sporcu olmayabilir ancak görevleri gereği onlara benzer özelliklere sahip olduklarını söylemek gerekir. Etik ve uyum görevinde gerekli olan özen, titizlik, azim, kararlılık, sabır ve bitmek tükenmek bilmeyen disiplin, bana göre profesyonel sporcunun özellikleriyle eşdeğerdir. Ancak hepimizin de bildiği gibi uyum uzmanlarının çabaları yeterli değildir. Standartları koyan ve daha da önemlisi onlara uyması gereken kişiler liderler, yönetim ve şirket çalışanlarıdır.

O zaman uyum konusuna biraz mükemmellik katmak için neden Olimpiyat ateşini kullanmıyoruz?

İnsanların daha fazlasını yapması, daha fazla engel aşması ve mevzuata uyum hedeflerini gerçekleştirmesi için onlara ilham vermenin tam da sırası. İmtiyazların kaydedilmesi veya verilen eğitim için yeni rekorların kırılmasında altın madalya kazanmak için en doğru zaman. İnşanlar meydan okumayı sever, o zaman neden bunu benimsemiyoruz.

 

İnsanların Olimpiyatlar aracılığıyla farklı spor türlerini deneyimlemesi, yeni mevzuata uyum konsepti ve fikirlerinin tanıtılması için uygun bir ortam yaratıyor.

Belirli bir şirkete eğitim yenileme çalışmasının parçası olarak, bazı çalışanlara risk profillerinin değerlendirildiğini ve belirli yolsuzluk risklerinde pek eğitime ihtiyaçları olmadıklarını duyurduk. Dönüp bana (yorumluyorum) “Günlük olarak bu risklerle karşılaşmıyor olabilirim ancak çalıştığım şirkette neler olduğunu öğrenmek istiyorum” diyen kadını asla unutmuyorum.

Bu zeki kadın o gün bana iyi bir ders verdi. Uyum konusunun popüler olmadığı veya çok zaman aldığı fikrine o kadar takılmışız ki insanların gerçekten bilmek istediği bir şey olduğunu unutmuşuz.

Sonuçları elde etmek için olimpik sporcuların kat ettiği yolu kat edemeyebiliriz ancak konu uyum olduğunda insanların ortalamayı veya “yeteri kadarı” başarmasında herhangi bir sıkıntı yok. Sanırım yukarıdaki listede en önemli olayı unuttum: Söz konusu uyum olunca tüm bahanelerimiz vasıtasıyla dağ bisikleti yarışmasını… Seçtiğiniz kategoride altın madalyayı kazanmanız için size şans diliyorum.


Nicole ROSE

Kaynak: www.fcpablog.com

Makalelerdeki görüş ve yorumlar yazar veya yazarlara ait olup , Etik ve İtibar Derneği’nin konu ile ilgili düşüncelerini yansıtmamaktadır.